16 d’ag. 2021

Nou llibre: RUTES PER GORGES, BARRANCS I CONGOSTOS

 



Gorja, barranc, congost, canyó, estret, engorjat, gúbia, gotèr, frau, afrau, fou...Són molts els termes que té la nostra llengua per referir-se, segons les zones, a aquest tipus d’accident geogràfic. Aquests indrets tenen un magnetisme especial, el contrast gens habitual entre les seves dimensions espacials,  la desproporció entre l’amplada i l’alçària, ens situen en un punt en què podem copsar millor que enlloc l’escala orogràfica, la grandiositat de les muntanyes. Sovint, quan recorrem les profunditats d’aquests estrets congostos encaixonats per altíssimes parets, ens veiem obligats a mirar cap amunt per veure el cel reduït a una estreta escletxa. Per sobre les seves parets, l’abisme s’obre davant dels nostres peus i cau fins al eco llunyà d’algun curs d’aigua que llisca molts metres més avall.





En aquesta guia trobareu excursions preferentment circulars que recorren els engorjats tant per dins com per sobre. Trobareu rutes curtes, de mitja jornada i de jornada completa. Trobareu majoritàriament rutes fàcils, però també de moderades amb algun pas equipat, alguna grimpada fàcil o algun punt d’orientació complicada. La gran majoria són per fer a peu, però també en trobareu algunes on haureu de mullar-vos o inclús nedar, una per fer en caiac i una petita via ferrada.

Qui ho desitgi podrà descarregar els tracks d'aquests recorreguts mitjançant un codi QR que apareix en el llibre.

El podeu trobar a les llibreries o directament AQUÍ





7 de jul. 2021

"El ponts de la Vall de Cardós" a la revista ARA LLEIDA


Aquest estiu al número 52 de la revista ARA LLEIDA publico reportatge fotogràfic sobre els ponts de la Vall de Cardós. POdeu descarregar-vos el PDF de la revista aquí. Aquestes són algunes de les pàgines i imtages del reportatge:





 
Lladrós



Pont de Cassibrós

Pont de Borito





7 de juny 2021

"Reserva Marina de Masia Blanca" a la revista DESCOBRIR CATALUNYA

Aquest mes de juny a la revista Descobrir Catalunya publico reportatge fotogràfic sobre la Reserva Marina de Masia Blanca. Aquestes són algunes de les pàgines que formen el reportatge:

I aquí algunes imatges més sobre el tema:

El corball de roca (Sciaena umbra) utilitza les cavitats que es formen en el maerl per refugiar-se

Corriol camanegre (Charadrius alexandrinus)


Pol Fortuny, pesca tradicional al voltant de la reserva de Masia Blanca


El Riuet de Coma-ruga, aigües termals